6kk eka tulehdus

1,5-vuotiaana alkaa ensimmäinen korvakierre, joka molemminpuolisen liimakorvatilanteen jälkeen putkitetaan kesäkuussa 2008 Hyvinkäällä. Samalla katkaistaan kireähkö kielijänne. Kontrolli korvapolilla, koska liimakorvatilanne oli hankala.

Tammikuussa 2009 putket irtoavat ja siitä alkaa uusi korvakierre suoraan. Kuureja ehditään syödä reilusti ja tiiviisti, kunnes uuteen putkitukseen  saadaan aika toukokuussa 2009 Korvaklinikalle.

Nämäkin putket kestävät hienosti alkuvuoteen 2010, jolloin sievästi taas irtoavat ja maalis-huhtikuussa on pari tulehdusta. Nämä sitten loppuvat ihmeellisesti kesän ajaksi jatkuakseen elokuun lopussa/syyskuun alussa/lokakuun puolivälissä ja lopulla/marraskuun alussa/joulukuun alussa kunnes putkitukseen saadaan aika kiirehtimällä lähetettä kahdesti joulukuun 10.

Nämä sitten ovat kiltisti korvissa, mutta 12.12.10 alkaa kuumeilu/lämpöily. Ja sitähän sitten riittää, 25 päivää lopulta. Lastenklinikalla ehdittiin käydä kolmasti, puhelimessa Lääkärin kanssa päivittäin, huolta juoksemista ja ressiä. 22.12. labrat hyvät (Hb 128, leuk.11, crp<3, neutr.2,38). Missään ei siis mitään. Jo 19.12. soitin Korvaklinikalle, että viikko sitten putkitetut korvat ja lämpöä siitä asti, saadaanko tulla näytille. Ei saatu. Olisi tk:hon pitänyt mennä. Menin sitten yksityiselle. Joka totesi, että ei johdu korvista, että ota yhteyttä pediatriin. Jonka kanssa sitten olimmekin tiiviisti yhteyksissä (joulun aikaan, pientä ahidstusta...). Kunnes 3.1.11 Lastenklinikalla korvalääkäri katsoo korvat, että oikea putki on tukossa, ja uuteen putkitukseen hop hop! Tässä vaiheessa sitten kirjoitin kaunismielisen kirjeen Korvaklinikan ylilääkärille (joka kuulemma oma korvalääkärini lapsuudesta), että Saagan korvia EI ole nyt hoidettu niinkuin pitäisi. Saimme ajan uuteen putkitukseen 17.1. ja pahoittelut, että "hoitoketju ei ole mennyt Saagan kohdalla niin sujuvasti kuin pitäisi". Nih.

17.1.11 Saaga saa "neljännen" putkensa oikeaan korvaan, korvat siistit, vasen hyin paikoillaan. Labrat taas Hb109, leuk.8, neutrofiilit 2,2, trombosyytit 300. Kiitetään ja kumarretaan, ja saadaan kuulemma tulla suoraan päiväkirurgiaan lääkärin vo:lle, jos jotain ongelmaa ilmenee. No eihän meillä sellaisia...

Kunnes 27.1.11 Saaga valittaa vasenta korvaansa ja lämpö 37,6. Ja siitähän se sitten taas alkaa. 2.2.11 labrat Hb122, leuk7, neutr.1,88, tromb 162. Lämpö pysyy iltaisin siellä 37.6-37.8.

Uusi putkitusaika saatiin 28.2.11, että sitä odotellessa... Soitin Lääkärille, että lämpöily jatkuu, saas katsoa tehdäänkö asialle mitään, vai hoidetaanko kuten eräs päivystäjä Lastenklinikalla kerran opasti, että "älkää mitatko!"! Ei olla kyllä ikinä näin hyviä hoito-ohjeita saatu!!!