Eli hetkeksi nykypäivään.

Torstaina viime viikolla alkoi Saagalla taas lämpöily; 37,8. Valitti vasenta korvaansa ja vaikutti kipeältä. Perjantaina soitin lääkärillemme, joka sanoi, että soita heti alkuviikosta jos vielä jatkuu. Juurikin kun vasta aiempia labravastauksia vasta kävimme läpi. Viikonlopun ajan oli lämpöilyä, samaa tasoa alle 38, vatsa taa aika kipeä, ei kuitenkaan erikoisen ilmakas. Nyt myös polviaan on valitellut. Varsinkin nukkumaanmeno ollut hankalaa, Saaga itkeskelee ja valittaa vatsaa/jalkojaan/pelottaa. 

Maanantaina soitin taas polille, sh kertoi lääkärille, että jatkuu taas vaan. Varasivat ajan keskiviikoksi ylimääräisenä. Tänään sitten siellä käytiin. Lääkäri sanoi, että vasen valitettu korva oikein hyvä, putki toimii ja siisti. Oikeassa korvassa (johon kolmannet putket 10.12.10-> tukossa -> kuumetta 25 päivää-> uusi putki 17.1.11 ->) nyt sitten siisti infektiovapaa tilanne, MUTTA putki lepää sievästi tärykalvolla, ei ole toiminnassa siis. Siis apua!! Keuhkot, sydän, nielu, imusolmukkeet ok. Vatsa tuntuu hyvältä. Polvissa ei nyt mitään kummallista, ja koska pari viikkoa sitten senkka ollut normi, ei tarvitse heti huolestua. Siihen sitten sanoin, että enhän minä yleensä juuri mistään huolestu... ;) Mutta syylliseksi epäilee vatsaa, ongelmapesäkettä. Nyt sitten cal-pro ja ulosteen virukset- näytteet. Käytiin myös labrassa (Saaga kiljui jo valmiiksi, että "mä karkaaaaaan"!!) otattamassa crp ja tvk. Tällä kertaa ihan sormenpäänäytteinä. Se meni suhteellisen hyvin, Saagallekin jäi hyvä mieli kuitenkin, koska ei juurikaan sattunut, vaikka 5 minuuttia pitikin kiljua. (Emme ole siis kahteen viime kertaan saatu kyynärtaive-näytteitä, korva-anestesiassa saimme edelliset näytteet...) Liekö syynä Saagan tutkimusten määrä, aistiyliherkkyydet tms. Vitsailtiin lääkärin kanssa, että todella kätevää, kun taas joudutaan putkitukseen, saadaan samalla sitten kunnolla lisää näytteitä (esim. PtH, joka liian korkealla, voisi viitata D-vit puutokseen, vaikka taso onkin toisella mittarilla normaali...ja vaikka Saaga syö sitä päivittäin 25mikrogrammaa) .

Kätevää olisi myös, jos saisimme geenitestin vastauksen ennen sitä. Jos se positiivinen, halutaan luuydinpunktio, joka sitten saataisiin samalla humautuksella putkien ja labrojen kanssa. Kätevää.

Sh soitti jo labroja; crp <3, Hb taas mukavasti 122 (kaksi viikkoa sitten 109, eli selkeetä syklisyyttä nähtävissä...). Diffi ei vielä vastattu, joten sitä rimputtelen vielä huomenna. Saaga kirjoitettiin loppuviikoksi myös sairaslomalle, äiti mukaanlukien. Lääkärin mielestä lämpöraja kulkee juurikin tässä, ei voi mennä. Nyt sitten katsotaan, jos jatkuu vielä maanantaina, soittoa. Mutta mitä jos jatkuu? Mulla ei ole varaa jäädä kotiin hoitamaan Saagaa, ollaan liian velkaantuneita. Paitsi ei mua pidetä töissäkään, jos poissa koko ajan olen. Mutta millä sitten elää? Ja omaihoidontukikaan JOS sen saisi, ei korvaisi oikeaa palkkaa (300e vs 1700enetto). Ja toinen ongelma on, että Saaga tarvitsee kuntouttavaa päivähoitoa puhepuolen vuoksi. Eli mikä tässä olisi järkevää? Ehkä katsella päivä kerrallaan.

Soitin sitten vielä Korvaklinikalle. (Johon valitin ylilääkärille Saagan huonosta korvien hoidosta, mutta siitä myöhemmin). Sh sanoi, että juu, kyllä muistaa meidät (!). Kerroin, että putki on irti ja lapsi lämpöilee. Kysyi sitten, että no mitä MINÄ toivoisin, että tehtäisiin?? Hehee. No, sanoin että Saagan tilanteessa ei voida vedellä taas toistuvia antibiootteja vatsan vuoksi, että onko järkevää odottaa, että tulehduskierre alkaa taas? Sh aikoi kertoa leikanneelle lääkärille joka sitten huomenissa soittaa. Että huomenna katsellaan, mitä korvatohtori on mieltä.

Sellainen päivä, mitäköhän sitten.